top of page

< 25.743,3 €

ONZEPROJECTEN

KIK is meer dan opvang alleen! In samenwerking met tal van partners doen we projecten om de kinderen de kans te geven zich zo breed mogelijk te ontwikkelen. 

krak in kunst

In samenwerking met Werkplaats Walter worden de grote dino's van KIK Eloy een echte Krak In Kunst. Een artiest van Werkplaats Walter en een MUS-E kunstenaar vormen een tandem werken samen met onze kinderen begeleiders naschools in een professioneel atelier rond beeld, media- en geluidskunst. Co-creatie, het stimuleren van de verbeelding en het samen bedenken staat hierbij centraal. 

Tijdens de vakanties krijgen ook de kinderen van KIK Scheut en KIK Ropsy de kans zich te ontpoppen tot echte kunstenaars.

​​

Bekijk ook het artikel dat verscheen in het laatste nieuws!

Ukulele project

De grote dino's van KIK Ropsy maakten een echte hit in samenwerking met Université Populaire d'Anderlecht. Hun zelf geschreven lied heet 'Brussel is van ons' en wordt door hen zelf begeleidt op Ukulele. Hoogtepunt van hun prille carrière was een gastoptreden in de Brusselse Ancienne Belgique. 

Het jaar nadien maakten de kinderen in samenwerking een bijhorende videoclip over deze geweldige ervaring.

De kinderen haalden hiermee pers. Benieuwd naar wat er werd geschreven? Klik op de link!

De videoclip kan je ook bewonderen op de website van Bruzzket!

Foto: Dieter Telemans - GoodPlanet Belgium

BUITENKANSEN

GoodPlanet Belgium bracht drie generaties samen in het project 'Buitenkansen'. De dino's van KIK Eloy creëerden samen met de senioren van Cosmos en enkele jongeren van Jes een intergenerationele tuin. De koer van lokaal dienstencentrum Cosmos in Kuregem werd hierbij omgevormd tot een klein stukje natuur in deze drukke, Brusselse wijk. Drie generaties werden samengebracht en kunnen nu genieten van een gedeelde buitenruimte.

Het was een uitdagend project waar er bruggen werd gelegd tussen generaties en talen, en culturen en achtergronden. 

LogoGoodPlanet-be-RGB.png

CHOCOMOUSSE/

kindertheater

Laye en Nabil

Kan je iemand anders zijn, kan je iemand anders spelen? Dat is de vraag waar de kinderen mee aan de slag gingen tijdens de theaterateliers van Chocomousse.

In samenwerking met Ivan Vrambout van vzw Action Malaise gingen Nabil Barssa en Abdoulaye Badji met de kinderen van de Voorzienigheidsschool en Kameleonschool aan de slag.  Samen met Brede School Kuregem, Gemeente Anderlecht, KIK en Cultureghem, was het mogelijk om een voorstelling vorm te geven.  Onze kinderen gaven drie optredens bij Cultureghem en sloten het atelier af met een laatste optreden op de nieuwjaarsfeest van De Rinck. Het project werd later verdergezet in samenwerking met Cultureghem.

zaal-PLEIN-THEATER-1-1240x814_edited.jpg

participatieve 

PROJECTen

Als organisatie vinden we het belangrijk om te werken aan een meer leefbare buurt. We nemen daarom actief deel aan projecten die binnen onze wijken worden georganiseerd.

Zo deed KIK mee aan het participatieproject  van de fontein op het Jourezplein aan Clemenceau. De fontein werd hierdoor een echte speelfontein!

Ook in Scheut deed KIK mee aan een participatieproject rond de Hangende Tuin in Scheut. Er werd een groen ontmoetingsplekje voor jong en oud gecreëerd.

werken voor ketjes

Wist je dat er in Brussel elke dag meer dan 2 kindjes per uur geboren worden? Dat zijn heel wat spruitjes… en ook heel veel jobs in de kinderopvang.

Ter promotie van jobs binnen de kinderopvang in Brussel, nam Jay MNG, bekend van de nieuwe lichting van Studio Brussel, een videoclip op in KIK Ropsy. Benieuwd naar het resultaat? De clip valt hier te bezichtigen!

bottom of page